13 Şubat 2014 Perşembe



               

Brahms Günleri

Cihat Aşkın yönetiminde Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı bünyesinde Haziran ayına kadar sürecek olan Brahms etkinlikleri başladı.
Bu kapsamda birincisi geçtiğimiz ay olan etkinliklerin ikincisi 12 Şubat’ta yapıldı. Etkinlik öncesi katılımcılar ile Brahms müziği ve çalınacak parçalar hakkında yapılan söyleşiye, Vural Yıldırım, Prof. Dr. Cihat Aşkın, can Okan katıldı.
12   Şubat günü yapılan etkinlikte:
             
               Piano Quartet No.  G minor, Op. 25

              Piano Quartet No.  A major, Op. 26
eserler seslendirildi.
Bu etkinlikte görev alan herkesi kutluyoruz. Etkinlik için Cihat beyin basın duyurusu:


“Cihat Aşkın, 2001 yılından bu yana Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na büyük destek veriyor. 2014 yılının dev bir oda müziği projesi olan Bursa - Brahms projesi, konservatuar öğretim üyelerinden Görkem Çalgan ile işbirliği yapılarak hazırlandı. 14 - 15 Ocak tarihlerinden başlayarak 2014 yılının Aralık ayına kadar her ay Brahms'ın opus sırasına göre oda müziği eserlerinin yorumlanacağı projede tam 46 eser seslendirilecek. Tüm yıla yayılacak etkinlikler kapsamında ikinci konser 12 Şubat’ta konservatuar konser salonunda yapılacak ve Brahms op.25 ve 26 Piyanolu Dörtlüler, Cihat Aşkın, Özgür Ünaldı, Can Okan, Görkem Çalgan, Elena Ünaldı ve Rahşan Apay tarafından seslendirilecek" 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

                    Sessiz Bir Çığlıktır Hakan Ali Toker Ritüellerin gündelik yaşamdan koparak, kamusal alan dışına çıkmasıyla birlikte müzi...