5 Ocak 2017 Perşembe



GEZGİN
Muzaffer ÖZDEMİR


Muzaffer özdemir-Gezgin

Yazarın Gezgin adlı çalışmasını severek okudum. Kitabın içerik ve dil açısından naif olarak görünmesine rağmen, derinliği olan ve sofistike bir çalışma olduğu okura hissettirilmeden verilmeye çalışılmış. Bu nedenle akıcılığı sağlanarak zevkle okunur hale getirilmiş.

Anadolu'nun, Anadolu Kültürü'nün ve ozanlık geleneğinin çok net ve adap-erkan mantığı çerçevesinde sunulması, ayrıca bir başka başarı olarak düşünülebilir. Kitap içeriğinin yeniden yeniden okunduğunda, çok net olarak tarihsel derinliğe ve folklorik değerlere göndermelerde bulunduğu görülür. Edebiyat, tasavvuf, felsefe ve etnomüzikolojik alanlarda bir yardımcı kaynak özelliği taşıyan kitabı, ilgililerce beğenileceğini umuyorum. 
Vural Yıldırım- Müzikbilimci
"Başının üzerinde gökyüzü geniş ve lekesizdi soluk soluğa giden atının burun deliklerinden çıkan nemli sıcaklık çarpıyordu yüzüne. Atının sert soluklarını eyerin yumuşak yumuşak gıcırtısını ve nalların gevrek taşlara tempoyla vuruşunu duyumsuyordu. Taşlık kayalık yok bitip de ovayı andıran tarlaların arasından uzanan düz yolu görünce eyerinde daha dimdik oturdu üzengileri sıkıp dizginleri çekti.

"O canlı günlerden, hayat ve anlam taşıyan etkileyici olaylardan geriye bir tek şey kalmıştı. bir isim. Büyük harflerle yazılacak anılacak bie isim; SAZISÜVARİ."









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

                    Sessiz Bir Çığlıktır Hakan Ali Toker Ritüellerin gündelik yaşamdan koparak, kamusal alan dışına çıkmasıyla birlikte müzi...