4 Şubat 2016 Perşembe


                                  YOL ve KIYI ŞARKILARI-Serdal Mansuroğlu
Serdal Mansuroğlu’nun Yol ve Kıyı Şarkıları isimli ilk solo albümü müzikseverler ile buluştu. Albümün dikkat çekici özelliği, tüm parçaların sanatçıya ait olması. Parçaların dijital ortamda ve müzik dinleyiciye sunulması ayrıca bir sanat hizmeti olarak düşünülebilir. Parçaların dinleyicide akustik bir duygu yaratması, ne kadar başarılı olduğunun bir göstergesi.
Anadolu Müzik etiketiyle dinleyicilere sunulan bu çalışma, aslında sanatçının kendi prodüksüyonu…
Söz ve müziklerin hepsinin kendisine ait olan on iki parça titizlikle üzerinde durularak düzenlemeler yapılmış ve başarılı bir ses mühendisliği ile bir araya getirilmiş. Özellikle Anadolu kaynaklı naif ezgilerin, sofistike düzenlemeler ve armonik yapılar ile harmanlanması, müzikal açıdan dinleyiciyi yormadan keyif almasını sağlıyor.
Albümde yer alan çalışmalara eşlik eden ekibin alanında önemli isimler olması dikkat çekici.
Yaylıların ustaca kullanılması, senfonik bir tını yaratırken, zaman zaman kendini gösteren bağlama, bizi aniden Anadolu kültürüne çekiyor. Perküsyon, yaylı ve tuşlu çalgılar, bağlama sesi ile harmanlanıp müzikal bir kod yaratılmış.

Mutlu Yalnızlık albümün klip şarkısı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

                    Sessiz Bir Çığlıktır Hakan Ali Toker Ritüellerin gündelik yaşamdan koparak, kamusal alan dışına çıkmasıyla birlikte müzi...