Ana içeriğe atla


               YÜCEL KALE “ÖZGÖRÜ” HEYKEL SERGİSİ G-ART GALERİ’DE
Bağımsız, arınmış düşüncelerinin, fikre ve oradan heykele dönüşmesi ve bu sürecin var olmanın farkındalığıyla beslenmesi, Yücel Kale’nin ÖZGÖRÜ sergisinin ana fikrini oluşturuyor.

Ahşap malzeme üzerinden sanatsal üslubunu oluşturan Yücel Kale’nin bu sergide cam, bakır gibi farklı malzemeleri ustalıkla kullanışı, denemeye ve yeniliğe açık, keşifçi yönünü gösteriyor. Sergide görme eylemini, kendine has şiirsel üslubu ile fantastik öğeler ve masallar üzerinden anlatım yolunu seçmesi, bakmak ve görmek arasındaki büyük farka dikkat çekiyor. Ürettiklerinin yalnızca heykel değil aynı zamanda resimsel öğeler taşıması da oldukça dikkat çekici bir unsur.

Sergide karşımıza çıkan formlar bizi çocukluğumuza götüren harikalar diyarının anahtarı gibi.  Burada dikkat çeken bir diğer nokta ise portrenin önemi. Kullandığı her malzemede karşımıza çıkan kuvvetli portrelerde her türlü mimik ve ifade, eserin can alıcı noktası halini alıyor. İnsan ve hayvan karışımı figürler izleyicinin gündelik yaşam gerçekliğinden masalsı bir diyara yolculuk etmeleri için bir kapı açıyor.

Sergi 10 Şubat - 12 Mart 2016 tarihleri arasında G-Art Galeri’de gezilebilir. (Basın Bülteni).




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

  KONSER ARKASI MÜZİK DERGİSİ OCAK 2024 SAYISI YAYINDA  https://www.konserarkasi.com/3d-flip-book/ocak-2024/ Değerli Klasik Müzik Dostu, 🍀 Muhteşem bir 2024 yılı geçirmeniz temennisiyle yeni yılın ilk gününde sizlerleyiz… 🍀 Bu ay Broadsky Stradivarisi’yle ezber bozan keman virtüözü Kirill Troussov baş konuğumuz... 🍀 Bu ay müzikle ve sanatla yükselen Adana, ve bu şehrin iki güzide kurumu Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ( Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası) ve Çukurova Devlet Konservatuvarı ’na geniş bir yer ayırdık. Yeni yıla yine dopdolu bir Ocak sayısı ile merhaba diyoruz... https://www.konserarkasi.com/3d-flip-book/ocak-2024/ ‼️ Bu linkten “ücretsiz” dergimizi hiçbir kayıt, abonelik vs. gibi prosedürler olmaksızın online okuyabilir ya da her türlü cihazınıza indirilebilirsiniz ‼️ 🙏🏼 Sizlerin desteği ve sevgisi ile nice yıllar birlikte olmayı dileriz 🙏🏼
  İnci Tanelerinden Barok Müziğe Popüler kültür bizlere belleğimizin oyunlarını oynamaya devam ediyor. Aşağıdaki linkten Konser Arkası Klasik Müzik dergisindeki son yazımı okuyabilirsiniz. https://www.konserarkasi.com/3d-flip-book/mart-2024/
  KONSER ARKASI ŞUBAT SAYISI YAZININ TAMAMI LİNKTE:  https://www.konserarkasi.com/3d-flip-book/subat-2024/