28 Nisan 2014 Pazartesi


  Barok flüt ve extended flüt teknikleri üzerine ustalık kursu:Gümüşlük

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve İTÜ ve MIAM da flüt ve Barok flüt hocası olan Nihan Atalay , Gümüşlük Müzik Akademisi nde 10-18 Ağustos tarihleri arasında Barok flüt ve extended flüt teknikleri üzerine ustalık kursu verecektir.

İstanbul’da doğan sanatçı,flüt eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Mükerrem Berk ile başlaı. 1998 yılında konservatuardan mezun olduktan sonra Fransız Hükümeti’nden almış olduğu sanat bursuyla Lyon Devlet Konservatuarı’na kabul edildi ve aynı konservatuardan pekiyi derece ile mezun oldu. İsviçre Hükümetinin verdiği artistik bursa layık görülerek 2002 yılında Lozan Konservatuarı Yüksek devresine kabul edildi. Ünlü Fransiz flütist José-Daniel Castellon‘un sınıfinda konsertistlik ve pedagoji bölümlerinde eğitim gördü ve üstün basariyla mezun oldu. Barok müziğe olan ilgisi Nihan Atalay’ı Cenevre ve Basel Konservatuvarları Yüksek Devrelerinde, Barok Müzik Bolümlerinde Lisans sonrası çalışmalarina yönlendirdi. Ünlü Barok flüt sanatcilari Marc Hantai,Barthold Kuijken ve Serge Saitta ile çalişmalarını sürdürdü. Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı, isviçre Nicati De Luze Çağdaş Müzik Vakfı, Sandoz Vakfı ve Cenevre Universitesi Derneği tarafindan sanat burslari ile ödüllendirildi. Ayrıca Cenevre Konservatuarı'nca kendisine yaptığı çalişmalardan dolayı bir adet flüt hediye edildi, Sanatçı, Barok müziğin yanı sıra Çağdaş muzik tekniklerine olan ilgisi sayesinde 2005 yılında , yüzyılımızın en ünlü şefi ve bestecilerinden olan Pierre Boulez’in daveti uzerine Lucern Akademi Orkestrası’nda çalışma firsatı buldu ve 20. yüzyıl çağdaş eserleri üzerinde çalıştı. Sanatçının beraber çalıştığı flütcüler arasında dünyaca ünlü Emmanuel Pahud, Michel Moragues, Sophie Cherrier, Patrick Gallois, Phillippe Bernold gibi isimler bulunmaktadır. Cenevre Oda Muzigi Orkestrası’nda solo flütist olarak orkestra çalışmalarina devam eden alan Nihan Atalay,Cenevre Devlet Konservatuarı’nda görev almıştır. Sanatçı halen Mimar Sinan Guzel Sanatlar Universitesi Devlet Konservatuarı ve İTÜ MİAM’da flüt ve barok muzik dersleri vermekte ve kariyerine yurtdışı ve yurtiçinde solo konserleriyle devam etmektedir. Nihan Atalay son olarak 2012 yilinda ABD Uluslararasi Flüt derneği'nin Las Vegas’ta düzenlemiş olduğu Barok flüt yarismasinda birincilik kazanmış ayrıca juri özel ödülüne layık bulunmuştur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

                    Sessiz Bir Çığlıktır Hakan Ali Toker Ritüellerin gündelik yaşamdan koparak, kamusal alan dışına çıkmasıyla birlikte müzi...