17 Şubat 2014 Pazartesi


Cihat Aşkın Projesi

Prof. Dr. Cihat Aşkın, müzik eğitimi ve müzisyenler için önemli bir proje ile sanatseverlerin karşısına çıkıyor. bu güne kadar yaptığı çalışmalarla müzik alanında kendine özgü yer edinen ve birikimlerini paylaşan Aşkın, CRR'de gerçekleştirdiği "Dünyanın Kemanları" projesi ile yine gündemde.

Etkinlik bülteni:

"Dünyanın Kemanları Festivali Cihat Aşkın’ın koordinatörlüğünde 19 – 21 Şubat tarihleri arasında İBB Cemal Reşit Rey Konser salonunda gerçekleştirilecek.

19 Şubat Çarşamba saat 17:00’de Cihat Aşkın’ın vereceği mini konserle açılacak olan festivalde önemli keman restoratörü, yapımcısı ve koleksiyonerlerinden İsrailli Amnon Weinstein'a ait 400 yıllık kemanlar sergilenecek.

Ünlü kemancıların genç sanatçılara ders vereceği, kemanın tüm dünyada neden bu kadar çok sevildiğinin ustalar tarafından tartışılacağı festivalde ayrıca CAKA Yıldızları’nın Gala Konseri ve Maestro Rodney Friend’in Masterclass’ı yer alacak.

Festival Irak doğumlu Arap asıllı sanatçı Yair Dalal, Danai Loukidi, Erez Mounk, Turay Dinleyen, Mehmet Emin Bitmez, Göksel Baktagir ve CAKA Küçükçekmece ile Beşiktaş Şubeleri’nin eşlik edeceği, Cihat Aşkın ve Aşkın Esemble’ın vereceği “İstanbul Dört Mevsim ve Dünyanın Kemanları” konseri ile son bulacak. 21 Şubat Cuma saat 20.00'deki kapanış konserinde Aşkın, Vivaldi'nin Dört Mevsimi'nin yanı sıra İstanbul'dan Dört Mevsim adını verdiği yeni bestesini ilk kez yorumlayacak. "




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

                    Sessiz Bir Çığlıktır Hakan Ali Toker Ritüellerin gündelik yaşamdan koparak, kamusal alan dışına çıkmasıyla birlikte müzi...